Loading

van 28 mei tot 4 juni 2016

Dag 1: zaterdag 28 mei 2016

We vertrekken per Lufthansavlucht om 08.55 u van Brussel naar München, waar we aankomen om
10.10 u. Aansluitend rijden we met een privé-autocar naar het schip in Passau in de Duitse deelstaat
Beieren. Onderweg heeft u de gelegenheid om te lunchen (vrije lunch).

De inscheping gebeurt vanaf 14.30 u en het schip vertrekt om 15.30 u. richting Dürnstein.

Dag 2: zondag 29 mei 2016

Om 07.00 u komen we aan in Dürnstein (Oostenrijk). In de voormiddag gaan we op uitstap en bezoeken de ruïne Dürnstein, het kasteel Dürnstein en het “Kellerschlössel”. Om 13.00 u vertrekken we vanuit Dürnstein richting Hongarije.

In de namiddag genieten we van de mooie uitzichten langs de Donauoevers.

Dag 3: maandag 30 mei 2016

Na onze aankomst in Tahitotfalu (Hongarije) om 07.00 u vertrekken we andermaal op uitstap voor een bezoek aan Vac, een 18de eeuws stadje met een prachtige Dom. Om 13.00 u vertrekken we richting Budapest, waar we zullen
aanmeren om 15.00 u. Hierna gaan we op verkenning in de hoofdstad van Hongarije met zijn 1,7 miljoen inwoners. De mooiste bezienswaardigheden zijn te vinden aan de oevers van de Donau : de rotsachtige Gellert-heuvel, de Citadel, Castle Hill, het voormalig koninklijk Paleis en de Matthiaskerk.

We overnachten op ons schip aan de oevers van de Donau in Budapest.

Dag 4: dinsdag 31 mei 2016

In de voormiddag bezoeken we de Donauknie, een bocht in de Donau op 50km van Budapest. We vertrekken naar de Oude Donau-arm en passeren het Szentendre-schiereiland. We bezoeken de burcht Visegrad van waaruit we een uniek zicht hebben op de Donauknie. Verder gaan we naar Esztergom met een bezoek aan de grootse kathedraal.

Om 13.00 u vertrekken we vanuit Budapest richting Slovakije.

Dag 5: woensdag 1 juni 2016

Om 07.00 u meren we aan in Bratislava (Slovakije). Met zijn 427.000 inwoners is Bratislava zowel de grootste als de hoofdstad van Slovakije. In de voormiddag gaan we op verkenning in deze stad. We rijden langs de promenade en vanop de burchtheuvel hebben we een uniek panorama van de stad. We bezoeken verder de historische binnenstad.

Om 13.00 u varen we verder richting Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk waar ons schip aanmeert om 20.00 u.

Dag 6: donderdag 2 juni 2016

Vandaag besteden we de ganse dag aan de verkenning in en rond Wenen. In de voormiddag bezoeken we de oude stad en rijden voorbij de Staatoper en de Karlsplatz. We houden halt aan de Stefansdom in het hartje van de stad en kuieren rond in de Kärtnerstrasse.

In de namiddag brengen we een bezoek aan Schönbrunn, één van de bekendste kastelen van Oostenrijk, beroemd geworden door keizerin Sissi. Een wandeling in het park is beslist een must !

Om 22.00 u vertrekken we vanuit Wenen.

Dag 7: vrijdag 3 juni 2016

Omstreeks 09.00 u komen we aan in Melk, een stadje in de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk. Hier maken we onze laatste uitstap : een absoluut hoogtepunt van onze cruise ! We bezoeken één der mooiste barokkloosters van Europa: het benedictijnenklooster van Melk uit begin 18de eeuw. We zien het prachtige interieur, de  indrukwekkende bibliotheek met 80.000 werken en de marmerzaal.

Om 15.00 u vertrekken we vanuit Melk richting Passau.

Dag 8: zaterdag 4 juni 2016

Na onze aankomst in Passau ontschepen we omstreeks 10.00 u. Aansluitend nemen we de autocar voor een bezoek aan Passau waar we ook zullen lunchen. Hierna vertrekken we richting München luchthaven.

Onze terugvlucht naar Brussel met Lufthansa is om 18.20 u. We komen aan in Brussel om 19.40 u.

Ons schip

De MS Alina en MS Amelia vervoegen sinds het voorjaar van 2011 de vloot, en zorgen voor nieuwe maatstaven ivm comfort en service. De grote hutten nodigen u uit om lekker te ontspannen en tot rust te komen. De stijlvolle kamers zijn licht en smaakvol ingericht en bieden een aangename sfeer.

Alle kajuiten zijn comfortabele en elegante buitenkajuiten en zijn ongeveer 14 m2 groot. Alle kajuiten op het Orion- en Saturndek hebben “Franse balkons”, dwz een vanaf de vloer tot het plafond reikend raam met een schuifdeur. Het Neptundek heeft kleinere ramen, welke om veiligheidsredenen niet te openen zijn.
Uitrusting: Douche / WC, haardroger, airconditioning, satelliet-tv (flatscreen), radio, minibar, safe, telefoon, elektriciteit spanning 220 V wisselstroom.

U verblijft in “Vol Pension”. Dit omvat een uitgebreid ontbijtbuffet, met koude en warme gerechten, koffie, thee enz. Een meergangen lunch en diner met een goede Europese en vegetarische keuken. ‘s Namiddags krijgt u koffie of thee met koekjes.

Er zijn 4 passagierdekken, een met natuurlijk licht gevulde Panorama Lounge met bar, 2 restaurants met open tafeltijden, een comfortabele Lido bar met terras aan de achterzijde, 2 dekken met een functioneel ontworpen ontvangsthal met receptie, winkel en excursie kantoor. Tot slot zijn er een lift, internet-café, leeshoek met een boekenkast, wasserij, groot zonnedek met bubbelbad, shuffleboard, ligstoelen, eettafels, en schaduwrijke zone aan de bar voorhanden.