Loading

De hiel van Italië

Van 2 september tot 11 september 2016

Dag 1: vrijdag 2 september 2016

Lijnvlucht van Brussel naar Brindisi, via Milaan.
Na de aankomst omstreeks 16.30 u, transfer per autocar naar ons hotel in de omgeving van Lecce : Arthotel & Park Lecce. Welkomdrank en avondmaal met ¼ l
wijn en ½ l water inbegrepen.

Dag 2: zaterdag 3 september 2016

In de voormiddag gaan we op verkenning in Lecce, het Firenze van de barok in Zuid-Italië. We wandelen langs de Piazza Sant’ Oronzo met een amfitheater voor 25.000 toeschouwers, de basiliek van Santa Croce, de Piazza del Duomo tot aan de Porta Nigra. We nemen een typische lunch in de Agroturismo L’Uliveto in Otranto, dranken en koffie inbegrepen.

Daarna bezoeken we Otranto met zijn kasteel en zijn kathedraal met prachtige mozaïekvloer. We keren terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: zondag 4 september 2016

We vertrekken naar Galatina, bekend om zijn tarantella en bezoeken de kerk van Santa Catarina d’Alessandria. Daarna rijden we naar Gallipoli, gelegen op een eilandje en verbonden met een brug, en bezoeken de kathedraal Sant’ Agata en de Griekse fontein.
Voor het middagmaal voorzien we een seafood-lunch. Daarna rijden naar het uiterste punt van de hiel, Santa Maria di Leuca, waar we aan de vuurtoren en de abdij een mooi uitzicht hebben over de zee.

Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: maandag 5 september 2016

Na de check-out vertrekken we naar Manduria. Daar bezoeken we een wijndomein en -museum (Primitivo di Manduria). Na een wijnproeverij nemen we een lichte lunch met lokale specialiteiten. We vertrekken naar Ostuni en bezoeken een masseria, een typisch landgoed van de streek, waar we de fijnste olijfolie proeven.
We verkennen Ostuni, een middeleeuws wit stadje met zijn omwalling en zijn laat-romaanse kathedraal.

We nemen het avondmaal en de overnachting in Grand Hotel La Chiusa di Chietri in Alberobello, waar we 5 nachten zullen verblijven.

Dag 5: dinsdag 6 september 2016

Vanmorgen bezoeken we de Grotten van Castellana. Hierna rijden we naar Alberobello, bekend van zijn 1400 trulli. Een trullo is een traditionele, kalkstenen Zuid-Italiaanse woning met een kegelvormige dak, vaak versierd met primitieve, christelijke of magische symbolen. Na een wandeling langs deze trulli, nemen we de lunch een trull0-restaurant Il Pinnacolo.

In de namiddag begeven we ons naar Polignano a Mare, geboorteplaats van Domenico Modugno (Volare…) en na onze rondwandeling genieten we nog na van een ijsje (gelati). We keren terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: woensdag 7 september 2016

Na het ontbijt bezoeken we Monopoli, gelegen aan de Adriatische Zee met zijn mooie kathedraal en zijn Castello. We lunchen in Masseria Priore in Pezze di Greco met een mozarella-demonstratie en een bezoek aan een olijfpers.

Nadien wandelen we door de smalle steegjes van Locorotondo waarna we verder rijden naar Cisternino voor ons avondmaal in de Rosticceria L’Antico Borgo, de beste locatie om het vlees van de streek te proeven.

We keren terug naar ons hotel voor de overnachting.

Dag 7: donderdag 8 september 2016

Vandaag verkennen we de Bari-regio. Vooreerst bezoeken we Bitonto, met zijn mooie Duomo (kathedraal). We lunchen in een typisch restaurant en vertrekken hierna naar Bari, de hoofdstad van Puglia.

We ontdekken de oude stad, de Romaanse kathedraal, de Sint-Nicolaasbasiliek en het Swabisch-Aragonees kasteel. Hierna keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: vrijdag 9 september 2016

Na het ontbijt rijden we naar Ruvo di Puglia, bekend om zijn mooie kathedraal en zijn Palazzo Jatta. Hierna bezoeken we het knap gelegen Castel del Monte, een achthoekige burcht, gebouwd door Frederik II, sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst. We lunchen in een Agroturismo in Corato en bezoeken daarna Trani, een leuk stadje aan de zee.

We gaan voor de laatste keer terug naar ons hotel in Alberobello voor avondmaal en overnachting.

Dag 9: zaterdag 10 september 2016

Na de check-out rijden we zuidwaarts naar Matera, het laatste hoogtepunt van onze Puglia-reis. We bezoeken de fameuze Sassi (grotwoningen) van Matera. We nemen onze lunch in één van de Sassi. Na de middag vervolgen we onze ontdekkingstocht in Matera.

Voor ons laatste avondmaal en overnachting hebben we gekozen voor het Hotel La Corte, net buiten Matera.

Dag 10: zondag 11 september 2016

Na het ontbijt brengt onze autocar ons terug naar de luchthaven van Brindisi voor onze terugvlucht naar Brussel via Rome. We zullen in Brussel aangekomen omstreeks 17.15 u