Loading

van 16 tot 28 oktober 2018

OP ZOEK NAAR DE DIEPSTE WORTELS VAN HET CHRISTENDOM

Als het ware verscholen in de Kaukasus, liggen Georgië en Armenië, twee prachtlanden die bij velen in de vergetelheid zijn geraakt. U zal er nog een ongerepte natuur, indrukwekkende bergen, idyllische dorpen en oude, meestal schitterend gelegen christelijke kerken en kloosters kunnen bewonderen. De rondreis brengt u  naar het Kaukasus-gebergte doorheen de wijngebieden van Kakhetië in Georgië.

DAG 1 dinsdag 16/10: BRUSSEL –TBILISSI

Met een lijnvlucht van Turkish Airlines vertrekken we omstreeks 07.45 uur vanuit Brussel, via Istanbul naar Tbilissi (Georgië). Maaltijden aan boord inbegrepen.

Aankomst omstreeks 16.30 uur. Onthaal, avondmaal en overnachting in Hotel Radisson Blu****.

DAG 2 woensdag 17/10: Tbilissi

Vandaag verkenning van de hoofdstad. We bezoeken de 13e-eeuwse Metekhi kerk, de kathedraal van Sioni (6e eeuw), de joodse synagoge en de Anchiskhati kerk.
Vanaf Metekhi wandelen we naar de oude zwavelbaden, gelegen bij een oude karavanserai en een moskee. Hiervandaan wandelen we verder naar het Narikala fort uit de 4e eeuw. In één wandeling ziet u dus christelijke, joodse een islamitische invloeden.

Op het einde van de dag  flaneren we over de imposante Rustaveli boulevard, de belangrijkste straat van de stad.

Avondmaal en overnachting in Hotel Radisson Blu.

 

 

DAG 3 donderdag 18/10: TBILISSI – MTSKHETA – ANANURI – KAZBEGI

We rijden naar Mtskheta (Unesco), de oude hoofdstad, gelegen op een strategische plaats, waar 2 rivieren samenvloeien. We bezoeken er de Svetitshoveli-kathedraal (4e eeuw), de belangrijkste kathedraal van het oude Georgië en het 6e-eeuwse Jvarï klooster, Unesco Erfgoed en één van de beste voorbeelden van vroegmiddeleeuwse architectuur. Het is gelegen op een heuvel met mooi panorama.

Na de lunch rijden we via een spectaculaire tocht naar de noordelijke regio. Eerste halte is Ananuri, met zijn feodaal kasteel (13e eeuw),  gelegen aan een stuwmeer.
We gaan dwars door het Kaukasusgebergte via de “Georgian Military Highway” en passeren Gudauri, een skioord. Aangekomen in Kazbegi, mogelijkheid om een lichte wandeling van 2 km te ondernemen, door prachtige valleien tot aan de Gergeti Trinity kerk, gelegen op 2.750m hoogte. Van hieruit kunnen we de Kazbegi berg bewonderen ( 5.047m).

Avondmaal en overnachting Rooms Hotel Kazbegi*****.

 

DAG 4 vrijdag 19/10: KAZBEGI – GORI – UFLISTSIKHA – BORJOMI

Deze morgen rijden we per 4X4 tot aan de Guerguieti kerk, gelegen op een hoogte van 2.700m. Vervolgens nemen we opnieuw de “Military Highway” en bereiken het centraal gedeelte van het land: Kartli.

Via Gori, de geboortestad van Stalin, reizen we naar Uflistsikhe (1.000 v.Chr.). Deze antieke troglodyte site bevond zich op de Zijderoute. Korte halte aan het geboortehuis van Stalin. Wij rijden verder tot aan Borjomi, in een prachtige natuur gelegen.

Overnachting in Hotel Borjomi Palace****.

 

DAG 5 zaterdag 20/10: BORJOMI – AKHALTSIKHE – VARDZIA – BAVRA – GYUMRI

Vandaag rijden we zuidwaarts naar Vardzia, een troglodytendorp uit de 12e eeuw. In Akhaltsikhe bezoeken we de versterkte burcht Rabath en een rotskerk met mooie muurschilderingen.
Lunch in Vardzia.

Aan het grensstadje Bavra bezoeken we de burcht Khertvisi, zeer schilderachtig gelegen aan 2 rivieren. Wij rijden het oostelijk deel van Armenië binnen tot Gyumri, de tweede grootste stad van Armenië. Hier treft men de grootste concentratie van Armeense katholieken.

Avondmaal en overnachting in Gyumri, Hotel Nane*****.

DAG 6 zondag 21/10: GYUMRI – ZVARTNOTRS – HRIPSIME – ECHMIADZIN – YEREVAN

In de voormiddag vertrekken we naar Echmiadzine, de “Heilige Stoel” van de Armeense Kerk. De kathedraal St Gregorius werd gebouwd in de 4e eeuw (303) maar heeft verschillende veranderingen ondergaan. Binnen kunnen wij schilderijen bewonderen van de befaamde schilder Naghash Hovnathan, uit 1720.

We bezoeken  de kathedraal Zvartnots, parel van de 7e-eeuwse architectuur, de Heilige Hripsime kerk, één van de meest authentieke bouwsels, alsook de kathedraal van Echmiadzine. Rond de middag kan u één van de oudste rituelen ter wereld meemaken betreffende de apostolische Armeense kerkdienst. We nemen er de lunch en nadien hebben we nog een kort bezoek aan de kerk St. Gayane.

We overnachten in Hotel Tufenkyan Historic***** in Yerevan.

 

DAG 7 maandag 22/10: YEREVAN – SAGHMOSAVANK – HOVHANNAVANK – KARMRAVOR – YEREVAN

Na het ontbijt, vertrekken we naar het centraal gedeelte van Armenië, gedomineerd door de hoogste berg: de Aragats (4.100m). Onderweg bewonderen we een monument met het Armeens alfabet, in 2005 opgericht ter gelegenheid van de 1.600e verjaardag van de creatie van het Armeens alfabet.

Onderweg bezoeken we de kloosters van Saghmosavank en Hovhannavank. Na de lunch bezoek aan Karmravor, één van de best bewaarde kerkjes van Achtarak. We keren terug naar Yerevan en bezoeken het monument van de Armeense genocide, gelegen op de Tsitsernakaberd-heuvel.

Avondmaal en overnachting in het hotel in Yerevan.

 

DAG 8 dinsdag 23/10: YEREVAN – GUEGHARD – GARNI – MATENADARAN – YEREVAN

Na het ontbijt, vertrekken we naar het klooster van Geghard (Unesco). Vandaar rijden we naar Garni en bezoeken de Garni Tempel, de zonnetempel in de Romeinse site (1e eeuw n.Chr.) gelegen boven de Azatvallei in een indrukwekkend landschap. Dichtbij de tempel zien wij de ruïnes van een 7e-eeuwse kerk, een koninklijk paleis uit de 12e eeuw en vooral van de koninklijke baden uit de 3e eeuw met vloertegels en veelkleurige mozaïeken.

Wij nemen de lunch bij een familie. In de namiddag bezoeken we één van de hoogtepunten van de reis, het Matenadaran museum. Dit museum biedt een heel rijke collectie van 12.000 oude Armeense manuscripten over thema’s zoals geografie, geneeskunde, wetteksten, wiskunde, filosofie. We eindigen de dag met een wandeling op de “Cascade”, met een prachtig panoramazicht op de Araratberg en de vallei en bezoeken het Overwinningspark met het standbeeld van “Moeder Armenië” en de enige “Blauwe Moskee”.

Avondmaal en overnachting in het hotel in Yerevan.

 

DAG 9 woensdag 24/10: YEREVAN – KHOR VIRAP – ARENI – NORAVANK – GORIS

We rijden zuidwaarts doorheen de Araratvlakte naar het klooster Khor Virap, een oud pelgrimsoord dat omringd wordt door versterkte muren. Vanuit Khor-Virap hebben wij een prachtig uitzicht op de Ararat-berg, een heilige berg voor de Armeniërs die nu in Turkije ligt.

Onderweg hebben we een wijnproeverij in Areni. In Vayats Dzor bezoeken we het klooster van Noravank, één van de hoogtepunten van de reis; de Heilige Gregoriuskerk is bereikbaar via een eigenaardige trap. Onderweg nog een halte aan het Observatorium Zorats Karer of Karahoundj, naar verluid één van de oudste observatoria ter wereld, vergelijkbaar met Stonehenge.

We rijden naar Goris voor ons avondmaal en overnachting in hotel Mirhav****.

 

DAG 10 donderdag 25/10: GORIS – TATEV – SELIM – NORATOUS – SEVAN – DILIJAN

Na het ontbijt vertrekken we naar het Tatev-klooster, gebouwd in de 9e eeuw. Het domineert de Voroton-canyon en ziet er onneembaar uit. Het klooster omvat 3 kerken, een bibliotheek en een refectorium en is één van de grootste kloosters van Armenië! Met de langste kabelbaan ter wereld (5750m) bereiken we het klooster in 12 minuten. Lunch vlakbij Tatev.

Nadien vertrekken we naar één van de best bewaarde caravanserails van Armenië: Selim, die dateert uit 1332. Vervolgens rijden we richting Noratus, één van de oudste dorpjes van de streek Guégharkounik; vooral interessant is de indrukwekkendste grafsite het kerkhof van Khatchkar, één van de grootste van Armenië.
Deze “Khatchkars”, votiefstenen en -zuilen die dateren uit de 9e tot de 15e eeuw, duiden de plaats van graftombes aan. In de late namiddag aankomst aan het Sevanmeer. Dit is het grootste meer in Armenië en ook één van de hoogstgelegen zoetwatermeren ter wereld (1.950m hoogte), ook genaamd de “Blauwe Parel”. Bezoek aan het klooster Sevanavank, met zijn 2 kerken , gelegen vlak aan het meer.

Avondmaal en logies in Hotel Dilijan Paradise****.

 

DAG 11 vrijdag 26/10: DILIJAN – GOSHAVANK – HAGHARTSIN – DZORAGET

Na het ontbijt bezoek aan Dilijan (thermaal oord) en het nabijgelegen Kloosterkomplex Goshavank, meer bekend onder de naam Nor Getik.  Niet veraf ligt ook het kloosterkompleks Haghartsin. Nadien bezoek aan één der mooiste meren van Armenië, het PARZ-meer, gelegen midden een bosrijke omgeving.

We komen aan in Dzoraget, waar we overnachten in Hotel Tufenkyan Avan*****.

 

DAG 12 zaterdag 27/10: DZORAGET – SANAHIN – HAGHPAT – AKHTALA – TBILISSI

’s Morgens vertrekken we richting Alaverdi. De stad is de grootste van het canyongebied en de Lorristreek. Bezoek aan het klooster van Sanahin (Unesco). Verder naar het Haghpat kloostercomplex, één van de hoogtepunten van de reis en tevens Unesco-monument. Na de lunch bezoeken we het versterkte kloostercomplex Akhtala uit de 13e eeuw. We zien er de mooie fresco’s in één van de drie kerken.

Na de grensovergang met Georgië, bereiken we terug Tbilissi, voor ons avondmaal en overnachting.

 

 

DAG 13 zondag 28/10: TBILISSI – BRUSSEL

Vroege transfer naar de luchthaven voor terugvlucht in de voormiddag naar Brussel, via Istanbul. Aankomst in Brussel rond de middag.

 

 

Prijs

Prijs per persoon:

 • Markantlid of levensgezel:

€ 2795,00

 • Toeslag singel:

€ 495,00

 • Toeslag niet markantlid:

€ 100,00

Deze prijs omvat:

 • Heen en terugvluchten Brussel – Tbilissi – Brussel
 • Luchthaventaksen (€175 op 01/12/2017)
 • Overnachtingen op basis van vol pension in superieure **** en ***** hotels.
 • Alle excursies, entrees voor alle sites en vervoer per A/C autocar.
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden.
 • Markant begeleiding vanaf Brussel tot Brussel.
 • Asteria Expeditions begeleiding vanaf 15 personen.

 

Niet inbegrepen:

 • Annulatieverzekering of bijstandsverzekering:
  • Annulatieverzekering: 4% van de reissom
  • Bijstandsverzekering met medische kosten tot € 250 000: €33/persoon
 • Dranken en persoonlijke uitgaven.
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (ca €60).

Algemene voorwaarden

 • De algemene Asteria Expeditions voorwaarden zijn steeds van toepassing en worden o.a. gepubliceerd op de website www.asteriaexpeditions.be.
 • Prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven (gekend oktober 2017).
 • Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen, toeslagen van de leveranciers, mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging en berekend op een deelname van 15 personen.
 • Dit reisaanbod vormt een geheel. Elke individuele afwijking van het programma is op kosten van de deelnemer.
 • De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke
  omstandigheden.

Hoe inschrijven?

Het inschrijvingsformulier dient ingevuld en ondertekend teruggestuurd te worden naar Yvette Serneels,
Jan Schoonjansstraat 15/103 te 2800 Mechelen of per mail naar markantreis@telenet.be. Na ontvangst van
dit inschrijvingsformulier bezorgen we u de nodige info betreffende het verdere verloop van uw inschrijving.

Meer info?

Neem per mail contact op met Yvette Serneels of bel op nr. 015 52 07 41 of 0475 54 46 07.