Loading

Van 10 tot 14 februari 2019

Lapland

Na het succes van de Lapland shortbreak van 2017, bieden we opnieuw de mogelijkheid te genieten van het winterse Finse Lapland.

Dit jaar verblijven we in het sprookjesachtig wintersportgebied van Levi. Gelegen op zo’n 170 km boven de poolcirkel, is Levi ideaal voor een ontspannende en leuke Lapland-ervaring voor jong en oud en een goede uitvalsbasis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voordoet.

Dit programma omvat alle hoogtepunten die u in Lapland kan beleven: sneeuwscootertocht, bezoek aan een huskyfarm, huskysafari, rendiersledetocht, ijsvissen,  sneeuwschoenwandeling en bezoek aan Snow Village met uniek diner en mogelijkheid om in het ijshotel (optioneel) te overnachten.

Op de vrije momenten is er mogelijkheid om te skiën, te langlaufen, te icekarten of fatbiken (fietsen in de sneeuw). 

Met rechtstreekse Asteria-charter vanuit Brussel naar Kittilä in 3 uur.

Programma

Zondag 10 februari 2019
Met een rechtstreekse vlucht rond 7 uur vanuit Brussel naar Kittilä. Na de aankomst tranfer naar ons skidorp Levi (15 minuten). Lunchbuffet in een lokaal restaurant.

In de namiddag wordt u uitgerust met warme thermische kledij (overall, botten, handschoenen, muts en helm) die u kan behouden tot op de laatste dag.
Samen met uw begeleiders maakt u vervolgens te voet een eerste verkenning van het dorp Levi.

Avondmaal en overnachting in hotel Hullu Poro****.

Maandag 11 februari 2019
Na het ontbijt krijgt u een korte instructieles voor de besturing van een sneeuwscooter.

Hierna vertrekken we voor een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur met prachtige sneeuwlandschappen. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er een heerlijke soeplunch voorzien en tevens wordt er nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen.

Tijdens deze 5 uur durende sneeuwscootersafari zal u maar liefst 30 à 35 km afleggen.
Bij aankomst in het hotel heeft u wat vrije tijd om te genieten van de verschillende faciliteiten van het hotel (sauna, jacuzzi, beautyfarm, fitnessruimte, diverse bars…).

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma: in een typische kota geniet u van een Laps buffet met allerlei lokale specialiteiten.
Overnachting in ons hotel.

Dinsdag 12 februari 2019
Ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag brengen we een bezoek aan een lokale rendierboerderij waar we kennis maken met het leven op de rendierboerderij. Natuurlijk maken we ook een tocht per rendierslede van ongeveer 1 km. Nadien kunnen we luisteren naar verhalen van de rendierherder bij een deugddoende koffie en bijbehorend zoet broodje.

Hierna maken we samen een aangename sneeuw-schoenwandeling in de buurt van de rendierboerderij alvorens terug te keren naar het hotel.
Lunchbuffet in het hotel.

In de namiddag is er vrije tijd, ideaal om te skiën, te langlaufen, aan icekarting te doen, met de fatbike (sneeuwfiets) te rijden, te gaan wandelen of verder te genieten van de faciliteiten van het hotel.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Woensdag 13 februari 2019
Na het ontbijt maken we samen een wandeling heuvelopwaarts naar een mooi uitzichtpunt waar u kan genieten van de wijde omgeving. Wie minder te been is, kan ook de skilift nemen (betalend).

Net voor het middaguur brengt men ons naar een huskyboerderij waar u een mooie huskysafari zal maken langsheen de bossen en de heuvels in wondermooie winterlandschappen. Na de uitleg over de besturing van de slede kan het avontuur starten: 1 persoon zit in de slede en de ander persoon bestuurt de slede, getrokken door een 6-tal huskyhonden.

U maakt een éénuur-durende tocht van ongeveer 10 km met fotostops en bestuurderswissel. Voor of na de tocht wordt een lunch voorzien op de huskyboerderij en kunt u luisteren naar de verhalen over het leven op deze boerderij. Vervolgens brengt de bus ons naar Snow Village, één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland, midden in de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs.

U krijgt er een rondleiding en u maakt kennis met diverse ijssculpturen, ice rooms en suites, ice chapel, ice restaurant en natuurlijk ook de ice bar waar u een welkomsdrankje wordt aangeboden. ’s Avonds kan u genieten van een uniek 3-gangendiner in het ice restaurant van Snow Village.

Optioneel kan u (mits bijbetaling) kiezen voor een overnachting in een ice suite in Snow Village. De volgende ochtend wordt u dan na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u aansluit bij de groep.
Alle anderen worden per bus terug naar het hotel gebracht voor de overnachting.

Donderdag 14 februari 2019
Ontbijtbuffet in het hotel. Hierna wordt de warme winterkledij terug ingeleverd en checken we uit in ons hotel.

We worden terug naar de luchthaven van Kittilä gebracht voor onze terugvlucht naar Brussel met een lichte lunch aan boord.

We worden terug in Brussel verwacht tussen 16 en 16.30 u

Prijs

Markantlid of haar levensgezel, verblijvend in een tweepersoonskamer: € 1695,00
Markantlid of haar levensgezel, verblijvend in een éénpersoonskamer: € 1955,00
Markantlid of haar levensgezel, verblijvend in een driepersoonskamer: € 1615,00

Toeslag niet-markantlid € 100,00

TOESLAGEN

Toeslag niet-markantlid €  100,00
Overnachting in een ice suite per persoon, bezet door 2 personen €  85,00 (onder voorbehoud)
Single driving sneeuwscootersafari €   85,00
Ice karting 2x 15 minuten rondjes rijden €   65,00
Reisbijstandsverzekering medische kosten tot €25000 (100% dekking in geval van eigen persoonlijk letsel tijdens sneeuwscootertochten.) €   33,00
Reisbijstandsverzekering medische kosten tot €25000 ( geen 100% dekking in geval van eigen persoonlijk letsel tijdens sneeuwscootertochten.) €   14,00
Annulatieverzekering   5,7% van de reissom

DEZE PRIJS OMVAT
• Heen en terugvluchten Brussel-Kittilä met Asteria charter
• Luchthaventaksen (51 euro gekend op 08/05/18)
• Privé-autocar voor alle uitstappen en verplaatsingen
• Maaltijden en snacks zoals beschreven in het programma
• Alle vermelde transfers zoals beschreven in het programma
• Alle vermelde bezoeken zoals beschreven in het programma
• Alle vermelde excursies op basis van 2 personen per scooter of slede
• Verzekering voor sneeuwscooter (eigen franchise van 980 euro in geval van schade of ongeval)
• Warme winterkledij van bij de start tot bij vertrek
• Markantbegeleiding vanaf de luchthaven van Zaventem
• Reisinformatiemap
• BTW en Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

DEZE PRIJS OMVAT NIET
• Annualtie- en bijstandsverzekering
• Persoonlijke dranken en uitgaven
• Fooien voor gids en chauffeur (te voorzien 25€).

VOORWAARDEN
• De algemene Asteria Expeditions voorwaarden zijn steeds van toepassing en worden o.a. gepubliceerd op de website www.asteriaexpeditions.be.
• Prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen, toeslagen van de leveranciers, mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging en berekend op een deelname van minimum 20 personen.
• Dit reisaanbod vormt een geheel. Elke individuele afwijking van het programma is op kosten van de deelnemer.
• De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke omstandigheden.

Inschrijven

Het inschrijvingsformulier dient ingevuld en ondertekend teruggestuurd te worden naar Yvette Serneels, Jan Schoonjansstraat 15/103 te 2800 Mechelen of per mail naar markantreis@telenet.be. Na ontvangst van dit inschrijvingsformulier bezorgen we u de nodige info betreffende het verdere verloop van uw inschrijving.

Neem per e-mailadres markantreis@telenet.be contact op met Yvette Serneels of bel op nummer 015 52 07 41 of 0475 54 46 07.