Loading

13-daagse reis

Een zeer authentiek en onaangeroerd land in Azië

Tot voor enkele jaren was Myanmar één van de weinige landen ter wereld die grotendeels gesloten bleef voor westerse toeristen.

Ondanks een inhaalbeweging, ligt het land er nog vrij ongerept bij. De reis biedt een evenwichtige en veelzijdige benadering van Myanmar.
Het culturele aspect komt aan bod in de talloze prachtige pagodes, stoepa’s en kloosters.
U begint in de hoofdstad Yangon om vervolgens naar het Inle meer met haar drijvende tuinen en beroemde ‘beenroeiers’ af te reizen.
Via de Pindaya grotten en het ‘koloniale’ Kalaw bezoekt u de oude koningssteden in Mandalay en haar omgeving.

Het hoogtepunt van de reis is Bagan, beroemd om haar uitgestrekte vlaktes vol tempels, ruïnes, stoepa’s en pagodes uit de ‘Gouden Eeuw’ van Myanmar.

Dag 1: Brussel - Yangon

Lijnvlucht Thai Airways vertrek omstreeks 12.45uur vanuit Brussel, met aansluiting via Bangkok naar Yangon. Maaltijden aan boord inbegrepen.

Dag 2: Yangon

Na aankomst te Yangon, omstreeks 0845u, verwelkoming, grensformaliteiten en transfer naar het stadscentrum.
Een oriëntatierit doorheen de Birmaanse hoofdstad. De lokale bevolking is nog niet zo gewend aan westerlingen als in andere Aziatische landen, maar toch worden we overal onthaald met een typische Oosterse glimlach. We bezoeken de voornaamste bezienswaardigheden, waaronder de Shwe Dagon pagode, 99m hoogte, en één van de magische plekken van Azië. Verder de Chaukhtatgyi Buddha.

Vervolgens bezoeken we ’s avonds de grootste overdekte markt van Myanmar, de Bogyoke Aung Markt. Overnachting in Yangon.

Dag 3: Yangon - Mandalay

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven voor een vlucht van 1 uur naar Mandalay, tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad.

Rit naar Amarapura, waar we de U-bein-brug bezoeken; een teak-houten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd met de resten van het Ava-paleis.
De lengte van de brug geeft aan hoe groot het paleis van de heersers geweest moet geweest zijn. De brug wordt druk gebruikt door de lokale bevolking waaronder monniken uit het naburige Mahagandayonklooster. Langs de oevers ontvouwt zich het leven van de gewone Myanmarees voor ons: wassende vrouwen, vissers en bootherstellers.

's Avonds flaneert de plaatselijke bevolking op de brug en wordt er in de wachthuisjes op de brug van alles verkocht.

Na de installatie in het hotel, bezoek aan de Mahamuni pagode, die bekend is van de grote boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud.
Verder bezoek aan de Ku Tho Daw Pagoda, beter bekend als ’s werelds grootste boek. Tevens bezoeken we het Golden Palace Klooster, en het Shwenandaw klooster met het prachtige houtsnijwerk.
Bij valavond naar de Mandalay Hill (1729 treden, 230 m hoog) met het schitterende uitzicht tijdens de zonsondergang.
De trappen naar boven leiden langs vele winkeltjes en restaurantjes Overnachting in Mandalay.

Dag 4: Mandalay - Mingun - Ava - Mandalay

Na het ontbijt rit naar Jetty, en dan per boot naar Mingun (1 uur), gelegen aan de westelijke oever van de Ayeyarwady rivier. Bezoek aan de onafgewerkte Mingun Pagode uit 1790. Verderop de Mya Thein Tan Pagode. We reizen verder naar AVA, gesticht in 1364, en was de voormalige hoofdstad voor 400 jaar. Verderop bezoek aan de Maha Aungmye Bonzan (Me Nu Ok Kyaung).
We nemen de boot terug naar Mandalay. Avondmaal en overnachting in het Mandalay.

Dag 5: Mandalay - Bagan

Na het ontbijt binnenlandse vlucht naar Bagan.
De ganse dag bezoek aan Bagan. In een vlakte aan de rivier liggen hier ongeveer 2800 tempels en boeddhistische monumenten uit de 9de tot de 12de eeuw, een bezienswaardigheid van hetzelfde gehalte als het Angkor Wat tempelcomplex in Cambodja. We bezoeken er de meest spectaculaire tempels zoals bvb de Shwezigon Pagode, de Kyan-Sit-Thar U Min uit de 11e eeuw; vervolgens halte aan Htilominlo (13e eeuw). Na bezoek aan de Ananda tempel, uit de Mon architectuur, nemen we de lunch.

In de namiddag bezoek aan het dorpje Myin Kabar; verder nog unieke pagodes zoals de Htilominlo tempel, de Manuha tempel en de MyinkabaGubyaukGyi tempel, met zijn mooie muurschilderijen. In Bagan: fietstocht of koetsentocht tussen de tempels van Bagan. Zonsondergang vlakbij de pagode Shwe San Daw, met een uniek zicht op de ganse site.

Avondmaal en logies in Bagan.

Dag 6: Bagan - Mount Popa - Bagan

Optionele ochtend-excursie mogelijk: Unieke ballonvaart over Bagan; enkel mogelijk indien op voorhand gereserveerd, liefst bij boeking van de reis.

Ontbijt en start richting Mount Popa die we na anderhalf uur rijden bereiken. De beklimming van Mount Popa is niet echt spectaculair, maar eenmaal boven is het panorama ongeëvenaard! De Popa Taung Kalut is 737m hoog en de bestijging duurt ca 25 minuten. Lunch met spectaculair panorama. We genieten van een indrukwekkend landschap langsheen de Irrawaddy rivier door middel van een boottocht.

Bij aankomst in Bagan, transfer naar het hotel in Bagan.

 

Dag 7: Bagan - Heho - Pindaya - Kalaw

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Heho: (08.20u – 09.00u). Aankomst en rit naar Pindaya. We zijn 800m boven de zeespiegel en het is er een aangenaam klimaat. Hier in de grotten bevinden zich 8000 afbeeldingen van Bouddha’s, in alle afmetingen, en gemaakt uit hout, brons, marmer…

Bezoek aan artisanale dorpjes (Shan papers), alsook een bedrijfje waar parasols gemaakt worden uit geölied papier, gebruikt door de monniken.
We rijden verder naar KALAW, een voormalig Brits bergstation, met dennenbossen, theeplantages, alsook een historisch station uit 1916; overnachting in Kalaw.

Dag 8: Kalaw - Inle Lake - Inle

Ontbijt en transfer naar het Inle-meer. Onderweg rijden we naar Nyaung Shwe, met een fotostop aan het Shwe Yan Pyay houten klooster.

Na de lunch varen we op het meer, het tweede grootste meer van Myanmar, gelegen op 1320 meter boven zeeniveau.
Dit gebied straalt een mystieke sfeer uit. Heel bijzonder! We zien onder meer de drijvende tuinen, kunstmatige eilandjes, aangelegd door de Intha bevolking, waarop men groenten en bloemen teelt.

We varen verder via een wirwar van irrigatie kanaaltjes.
Bezoek aan het oude klooster en pagode van Phaung Daw Oo , en die van Nga Phe Kyaung, één der oudste van het Inle-meer, en plaatselijk bekend als het “klooster van de Springende Katten”, het Jumping Cat klooster, met schitterende antieke Boeddhabeelden. Overnachting in Heho Hotel Inle Lake.

Dag 9: Inle - Indein - Inle

Na het ontbijt op ontdekking naar de typische dorpjesmarkten, rondom het meer. Deze zijn in handen van de lokale stammen de Pa-O, Danu en Intha. We varen door de kronkelende kanaaltjes tot aan het complex Indein, een archeologische site met 100 verschillende pagode ruïnes die dateren uit de Shan periode (17e en 18e eeuw).

Omstreeks zonsondergang maken we een fietstocht naar de wijngaarden “ The Red Mountain” ( 45minuten fietsen).

Overnachting in het Inle Resort Hotel

Dag 10: Inle - Heho - Yangon - Golden Rock

Na het ontbijt en check-out uit het hotel, terug per boot naar Nyaung Shwe Jetty. Transfer met de bus naar de luchthaven van Heho voor de vlucht terug naar Yangon( 11.10u-12.25u). Verdere rit naar de Golden Rock, via Bago, voormalige hoofdstad van het “Mon Kingdom”, waar we ook de lokale markten bezoeken. Eerst bezoek we Kyaikpun, met zijn bouddha’s.

Overnachting in het hotel Golden Sunrise hotel, aan de voet van de Golden Rock gelegen.

Dag 11: Golden Rock

Na het onbtijt rijden we per “open truck” naar het basiskamp Kinpun. Van hieruit rijden de naar boven, en na 10 min. wandelen bereiken we het topplatform. Bezoek van de Gouden Rots-pagode. In werkelijkheid is de pagode nog indrukwekkender dan op de bekende foto's. Bovenop een bergrichel balanceert de met bladgoud bedekte rotsstupa. Ieder moment lijkt het alsof deze stupa van de berg zal afvallen.

Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over het platteland en soms zelfs tot aan de zee. Tijdens het bedevaart-seizoen (november tot en met maart) bezoek je samen met honderden boeddhistische monniken dit heiligdom.

Dag 12: Yangon

Ontbijt in het hotel, vrije tijd tot vertrek transfer naar de luchthaven van Yangon voor de terugvlucht omstreeks 19.40uur naar Europa, via Bangkok.

Dag 13: Aankomst Brussel

Aankomst in de voormiddag in Brussel ca om 07.00uur.