Afdruk versie

Moskou & St Petersburg

NIEUWE DATA BESCHIKBAAR

van 21 tot 27 april 2018: volzet

van 06 tot 12 oktober 2018: nog plaatsen beschikbaar

7 dagen op zoek naar de parels van Moskou en de paleizen van Sint Petersburg

Dag 1: ZATERDAG 21 april 2018 - ZATERDAG 06 oktober 2018

Om 09.45 uur: vertrek per rechtstreekse lijnvlucht SN van Brussel naar Moskou. Privé-onthaal aan de luchthaven om 14.15u en een eerste stadsrondrit naar o.a. het Rode plein, het monument van de onbekende soldaat en het mausoleum van Lenin. De Basilius kathedraal is één van de belangrijkste symbolen van Moskou en dé blikvanger van het Rode Plein. We nemen ook een kijkje in de luxewinkel op het Rode Plein: De GUM. Transfer naar het Hilton Hotel***** voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: ZONDAG 22 april 2018 - ZONDAG 07 oktober 2018

Na het ontbijt geleid bezoek met Nederlandstalige gids; we nemen de indrukwekkende Moskouse metro en begeven ons naar de omgeving van het KREMLIN. We brengen een bezoek aan het KREMLIN, het historisch, geestelijk en politieke machtscentrum van Rusland, de tsarenklok, het tsarenkanon en de diverse paleizen en kathedralen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de vijftiende tot de twintigste eeuw. We gaan tevens het Armory museum binnen, met een unieke collectie van kunstvoorwerpen van Peter de Grote. We lunchen in het centrum. Verder brengen we een bezoek aan het “Père Lachaise” van Moskou: het kerkhof van het Maagdenklooster ( Novodievichy), alsook aan de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld: de St.Saviour kathedraal. Avondmaal en overnachting in het Hilton Hotel in Moskou.

Dag 3: MAANDAG 23 april 2018 - MAANDAG 08 oktober 2018

In de voormiddag bezoeken we de Tretyakov-galerij, bekend om de uitgebreide iconenverzameling en moderne Russische kunst. Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd op het werk van de "sprookjesschilder" Vasnetsov. De "sprookjesstijl" is karakteristiek voor de periode rond de wisseling van de 19-de en de 20-ste eeuw. Het is de Russische versie van Art Nouveau. We rijden in de namiddag door naar SERGIEV POSSAD dat gedomineerd wordt door de Laura-van-de-Drievuldigheid en de Sint-Sergiuskerk. Hier bezoeken we één der mooiste kloosters van Rusland! Het klooster herbergt diverse kathedralen en andere heilige gebouwen. Het klooster herbergt tevens de zomerresidentie van de Patriarch van Moskou en wordt daarom ook wel eens het "Russische Vaticaan" genoemd. Een ander vooraanstaand gebouw uit Sergiev Posad is de Hemelvaart-Kathedraal, waarnaast het graf van Tsaar Godunov te bezichtigen is. Het klooster is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Terugkeer naar Moskou voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: DINSDAG 24 april 2018 - DINSDAG 09 oktober 2018

Na het ontbijt hebben we wat vrije tijd en tegen de middag transfer per autocar naar het station. Vertrek per expresstrein Sapsan naar St Petersburg. (treinreis van 4 uur). Bij aankomst in St Petersburg omstreeks 17.00 uur, onthaal en start van een verkenning van de stad, met bezichtiging van het Winterpaleis, de oevers van de rivier de Neva, het Vassilievski-eiland, de Admiraliteit, de Kazankathedraal, de Nevski Prospekt en het Smolny-klooster. Avondmaal en overnachting in hotel Ambassador****.

Dag 5: WOENSDAG 25 april 2018 - WOENSDAG 10 oktober 2018

Na het ontbijt staat vandaag één van de hoogtepunten van deze reis op het programma, nl. een bezoek aan het wereldvermaarde Hermitage-museum. Dit beroemde museum is gehuisvest in het Winterpaleis, gebouwd door Rastrelli en vervolledigd in 1762. Hier zullen we o.a. aandacht besteden aan de afdeling met de Vlaamse wandtapijten, Vlaamse kunst…U zal overweldigd zijn van de enorme keuze aan prachtwerken van Rubens, Rembrandt, Van Dijck. Daarna brengen we een bezoek aan het interieur van de indrukwekkende St. Isaac-kathedraal. Deze kathedraal heeft wellicht de mooiste mozaïeken ter wereld. Na de lunch, vertrek naar PEDRODVORETS (Peterhof ), voor een wandeling in het park en tevens een bezoek aan het “Bath Cottage” van het paleis. In de paleistuinen, die tot aan de Finse Golf reiken, vindt u de talloze wereldberoemde fonteinen met goudvergulde sculpturen in diverse vormen en stijlen. Avondmaal en overnachting in hotel Ambassador****.

Dag 6: DONDERDAG 26 april 2018 - DONDERDAG 11 oktober 2018

Na het ontbijt maken we een uitstap naar Tsarskoye Selo (30 km). Het plaatsje Poesjkin, voorheen Tsarskoye Selo, is na de Revolutie genoemd naar de Russische schrijver Aleksandr Poesjkin. De Grote Hall in het Catharina Paleis is het voorbeeld van Barokke grandeur en decoratie; er is tevens een mooie Amber-kamer. De parken zijn er wondermooi. Na de lunch, terugkeer naar St Petersburg en geleid bezoek aan één der mooiste privé-paleizen van St.Petersburg: het Yusupov Paleis. Dit paleis werd gebruikt om meesterstukken van Rembrandt en Rubens te herbergen, Franse en Venetiaanse spiegels alsook delicate ingelegde vloeren. De anglofiele vorst Felix Yusupov was in 1916 de aanvoerder van een groep vooraanstaande mannen die hier op de nacht van 16-17 december 1916 Rasputin vermoordden. In vooravond is er gelegenheid om de collectie Franse impressionisten te bewonderen in het General Staff Building museum op het Paleizenplein. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: VRIJDAG 27 april 2018 - VRIJDAG 12 oktober 2018

Na het laatste ontbijt brengen we in de voormiddag een bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting, de begraafplaats van de tsaren. Een Indrukwekkende kennismaking met de kathedraal met de “ Vlaamse Beiaard”. In de toren hangt een Vlaamse beiaard, gebouwd in 2000 door onze landgenoot Jo Haazen. Rond de middag transfer naar de luchthaven voor de nonstop terugvlucht om14.05u naar Brussel; aankomst in Brussel is voorzien rond 16.10uur.

Prijs per persoon

Leden (of hun echtgenoot): € 1 850,00 per persoon in een 2-persoonskamer.
Toeslag single: € 390,00 per persoon.
Niet-leden betalen een meerprijs van: € 100,00 per persoon.

Annulatieverzekering: 4% van de reissom

Inbegrepen in de prijs

 • Heen en terugvluchten Brussel-Moskou/Sint-Petersburg Brussel met SN Brussels
 • Luchthaventaksen (77,27 € op 25/03/2016)
 • Privé-autocar voor alle uitstappen en verplaatsingen naar hotel en luchthavens.
 • De Expresstrein Sapsan Moskou - St. Petersburg
 • 6 overnachtingen (3n in Hilton Moskou ***** en 3n in St Petersburg Hotel Ambassador ****
 • Vol pension, vanaf eerste avondmaal tot en met het laatste ontbijt
 • Nederlandssprekende gekwalificeerde lokale gids gedurende de ganse reis
 • Alle excursies, entrees voor alle vermelde musea en sites
 • Markantbegeleiding

Niet ingebrepen in de prijs

 • Bijstandsverzekering ( = verplicht voor Rusland)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken en niet vermelde diensten en maaltijden
 • Visumkosten voor Rusland + registratiekosten Russische invitatie (120€)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs( te voorzien 40 €)

Opmerkingen

 • Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retourdatum
 • Bankbiljettten, dollars mogen niet vuil of gescheurd zijn anders worden ze moeilijk of niet aanvaard.

Voorwaarden

De algemene Asteria Expeditions voorwaarden zijn steeds van toepassing en worden o.a. gepubliceerd op de website www.asteriaexpeditions.be.

Prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en huidige wisselkoers dd 25/03/2016. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen, toeslagen van de leveranciers, mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging en berekend op een deelname van 15 personen.

Dit reisaanbod vormt een geheel. Elke individuele afwijking van het programma is op kosten van de deelnemer.

De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke omstandigheden.

Hoe inschrijven?

Het inschrijvingsformulier dient ingevuld en ondertekend teruggestuurd te worden naar de Markant begeleidster: Yvette De Haen – Serneels, Jan Schoonjansstraat 15/103 of markantreis@telenet.be.

Een voorschot van € 500,00 per meereizende persoon, dient gestort te worden op rekening BE70 4700 5131 3125 op naam van Asteria Expeditions, Korte zilverstraat 6, 8000 Brugge met vermelding “2018-Moskou-St Petersburg - Markant” alvorens de inschrijving als definitief beschouwd wordt.