Oman 2022

Oman

Programma Markantreis
6 tot 14 november 2022

9-DAAGSE (8 nachten)

CULTURELE RONDREIS IN AL AIN EN HET MYSTIEKE OMAN

DAG 1: ZONDAG 6/11 Brussel - Abu Dhabi

Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht naar Abu Dhabi (duur 6u30). Daar aangekomen begeven we ons naar ons hotel Radisson**** waar we intrek nemen voor onze overnachting.

DAG 2: MAANDAG 7/11 Abu Dhabi - Al Ain

Na ons ontbijtbuffet brengen we eerst een bezoek aan de schitterende moskee van HH sjeik Zayed, de oprichter van de Emiraten. Deze moskee is als een sprookjesachtig paleis en behoort tot de mooiste ter wereld. Daarna verder naar Al Ain, via een afwisselend woestijnlandschap, alvorens we het Hadjargebergte aan de voet van Al Ain bereiken. We stoppen aan Qasr Al Muwaji met het Al Jahili Fort waar we tijdens een stop aan de Al Ain oase meer te weten komen over het ondergrondse Fajal irrigatiesysteem. Verder naar het oude Paleis van H.H. Sheikh Zayed. Als laatste stoppen we aan de voet van de Jebel Hafeet met de bekende kamelenmarkt. Transfer naar ons hotel Al Ain Rotana***** voor check-in, avondmaal en overnachting.

DAG 3: DINSDAG 8/11 Al Ain – Nizwa – Bahla – Jabreen – Nizwa

Na het ontbijt vertrekken we naar Nizwa met het niet te missen Nizwa Fort. Een prachtige 17de eeuwse vesting, bekend om zijn imposante ronde toren. Vanaf de top genieten we van een prachtig uitzicht over de stad en de bergen. We brengen eveneens een bezoek aan de Nizwa Souk, waar niet enkel de plaatselijke bevolking terecht kan voor hun dagelijkse behoeften, maar ook toeristen tal van souvenirs kunnen vinden. Verder naar Bahla, waar we één van Omans grootste en meest uitgebreide forten terugvinden. Het is bovendien het enige fort in Oman dat op de UNESCO werelderfgoedlijst terug te vinden is.

We wandelen langs de oude huizen en de historische stadsmuren. Verder naar de souk die gedomineerd wordt door de pottenbakkers van Bahla. We brengen ook nog een bezoek aan het Jabrin kasteel. Verder naar Nizwa waar we intrek nemen in ons hotel Golden Tulip Nizwa****. Avondmaal en overnachting.

DAG 4: WOENSDAG 9/11 Nizwa – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands

Ontbijt in het hotel. We rijden door Birkat Al Mauz, een verlaten vallei vol dadelpalmen en bereiken Wadi Bani Khalid, een paradijs in de woestijn van Oman. In deze oogverblindende groene oase kan men zwemmen, wandelen, hiken en relaxen. Langs Wadi Bani Khalid liggen diverse dorpjes met restaurantjes, winkeltjes en plantages. We rijden verder naar Sharqiya, in de Wahabi Sands. We maken een jeepsafari en genieten van een schitterende zonsondergang. Avondmaal en overnachting in het woestijnkamp Thousand Nights Sharqiya Sands Camp*****.

DAG 5: DONDERDAG 10/11 Wahiba – Sur Dhow Factory – Sur

Na het ontbijt bezoeken we de hoofdstad van de Sharqiya regio, Sur. De haven van deze oude stad was vroeger één van de belangrijkste havens voor de handel met Oost-Afrika en India. Hier vinden we de werven waar de traditionele Dhow boten worden gemaakt. Verder naar Ra’as Al Hadd, bekend voor de vele schildpadden die elk jaar hun eitjes komen leggen op deze prachtige stranden. Avondmaal en overnachting in Sur Plaza Hotel***.

DAG 6: VRIJDAG 11/11 Sur – Wadi Tiwi – Bimmah Sinkhole – Muscat

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we Wadi Tiwi, die in tegenstelling tot de andere wadi’s kan bezocht worden met een voertuig. Verder naar White Sands beach, een uitgestrekt stukje strand met saffierblauw water. We genieten van wat vrije tijd. Verder naar het mooiste zinkgat ter wereld, ‘Bimmah Sinkhole’. Dit prachtige natuurlijke zinkgat is ontstaan door de ineenstorting van het plafond van een ondergrondse grot. ‘s Avonds genieten we van een cruise bij zonsondergang langs de prachtige kust van Muscat. We sluiten de dag af met een seafood-evening. Verder naar ons hotel Radisson Blu Muscat**** voor check-in en overnachting.

DAG 7: ZATERDAG 12/11 Muscat City Tour

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag maken we een city tour doorheen Muscat. Verder naar de Royal Opera House, één van ‘s werelds beste akoestische plaatsen en nu al een nationaal icoon. We gaan verder naar Mutrah, het oude handelscentrum van Oman. Hier vinden we een betoverende mix van oud en nieuw terug. We brengen verder nog een bezoek aan het Bait Al Zubair Museum en aan de Oude Stad van Muscat met zijn haven. Afscheidsdiner in het Ritz Carlton Hotel. Overnachting in ons hotel.

DAG 8: ZONDAG 13/11 Muscat –Abu Dhabi – Brussel

Na ons ontbijt genieten we van een vrij moment in ons hotel. Vrije lunch. Kort na de middag begeven we ons naar de Sultan Qaboos Grand Mosque, een adembenemend origineel voorbeeld van de moderne Islamitische architectuur geopend door Sultan Qaboos bin Said in mei 2001. Hier bezoekt u na de verbluffende moskee te Abu Dhabi een ander fenomenaal kunstwerk van de Islamitische architectuur. We sluiten af met een bezoek aan het Amouage bezoekerscentrum. Muscat is de plaats waar één van de duurste en meest gekende parfums wordt vervaardigd, Amouage. Verder naar de luchthaven van Muscat voor onze terugvlucht naar Zaventem via Abu Dhabi.

Dag 9: MAANDAG14/11 Brussel

We landen om 07u25 te Brussel.

Prijs

2-persoonskamer € 2349 * per Markantlid, of haar levensgezel.
Eenpersoonskamer € 2748 * per Markantlid, of haar levensgezel.
Toeslag niet-Markantlid: € 100 per persoon

* Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen, toeslagen van de leveranciers, mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging en berekend op een deelname van 20 personen.

Dit reisaanbod vormt een geheel. Elke individuele afwijking van het programma is op kosten van de deelnemer.

De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke toestanden.

Wat is inbegrepen?

 • Lijnvlucht Brussel – Abu Dhabi – Muscat – Brussel met Etihad
 • Lokale Nederlandstalige gids tijdens de uitstappen
 • 1 hotelovernachting in Radisson Yas**** te Abu Dhabi
 • 1 hotelovernachting in Al Ain Rotana***** te Al Ain
 • 1 hotelovernachting in Golden Tulip**** te Nizwa
 • 1 hotelovernachting in Thousand Nights Sharqiya Sands Camp*****
 • 1 hotelovernachting in een Sur Plaza Hotel*** te Sur
 • 2 hotelovernachtingen in hotel Radisson Blu**** te Muscat
 • 6 middagmalen
 • 5 avondmalen
 • Transfers in moderne bussen met airconditioning
 • Shuttle transfer in 4×4 jeeps met lokale chauffeurs (dag 4 & 5)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • BTW, huidige taksen en garantiefonds
 • Markantbegeleiding gedurende de volledige reis
 • Markantinfoboekje

Wat is NIET inbegrepen?

 • Dranken bij de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooienpot
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% op de totale reissom
 • Bijstandsverzekering afzonderlijk: 5 € per dag
 • Annulatieverzekering afzonderlijk: 5,5% op de totale reissom

Goed om weten:

Door onvoorziene omstandigheden kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden, de inhoud van het programma blijft echter behouden;

Vereiste documenten:  een internationale reispas, 6 maand nà retour geldig

Inschrijven

Het inschrijvingsformulier dient ingevuld teruggestuurd te worden naar de Markant begeleidster: Yvette Serneels, Jan Schoonjansstraat 15/103 te 2800 Mechelen of markantreis@telenet.be .

Na ontvangst van dit inschrijvingsformulier bezorgen we u de nodige info over het verdere verloop van uw inschrijving.

De inschrijver, verklaart bij inschrijving een exemplaar van het programma ontvangen te hebben en verklaart kennis genomen te hebben van de algemene voorwaarden zoals vermeld op het programma De algemene reisvoorwaarden van de vzw geschillencommissie Reizen hebben voorrang op alle overige hiermee tegenstrijdige voorwaarden.

Dit reisaanbod vormt een geheel. Elke individuele afwijking van het programma is op kosten van de deelnemer.

Privacy

Tijdens onze reis naar Oman zullen er sfeerfoto’s genomen worden. Elke deelnemer aan de Markantreis verklaart zich er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor (beeld)verslag, onze nieuwsbrief of op onze website of facebookpagina.  Als vereniging denken we sowieso na dat we geen compromitterende beelden van onze deelnemers publiceren.

Om deelnemers toe te laten onderling vervoersafspraken (bv naar de luchthaven) te maken zal Markant Interregio reis het door u opgegeven e-mailadres en uw woonplaats met de deelnemers delen.

In het kader van de GDPR regelgeving kan elke deelnemer op elk van deze twee punten terugkomen door dit schriftelijk te melden via markantreis@telenet.be en dan verwijderen we haar/zijn foto’s en/of delen we zijn/haar e-mailadres niet.