Bali 2023

Van zondag 1 tot zaterdag 14 oktober 2023

14-DAAGSE CULTURELE & EXOTISCHE RONDREIS OP HET INDONESISCHE GODENEILAND BALI

Programma

DAG 1: ZONDAG 1/10 Brussel – Dubai (A)

Afspraak omstreeks de middag op de luchthaven van Zaventem voor onze check-in op de namiddagvlucht met Emirates richting Dubai (6u30). Maaltijd en drank inbegrepen aan boord.

DAG 2: MAANDAG 2/10 Dubai – Denpasar – Nusa Dua (O-M)

We stappen omstreeks middernacht over op een A380 van Emirates die ons rechtstreeks naar Bali brengt (9u30). Op de luchthaven van Denpasar hebben we een eerste ontmoeting met onze gids voor de transfer naar het hotel in Nusa Dua (20 min.). Check-in en overnachting in het mooie Nusa Dua Beach hotel***** waar u de verdere dag naar eigen goeddunken vrij kunt invullen.

Nusa Dua Beach hotel*****

DAG 3: DINSDAG 3/10 Nusa Dua – Ubud (O-M-A)

Na het ontbijt kan u nog rustig bekomen van de lange vluchten en genieten van de prachtige “couleur locale”. Omstreeks 11u00 verwelkoming door de gids in de lobby en transfer naar Ubud. Lunch wordt voorzien in een typisch lokaal restaurant. Hierna bezoeken we een houtkerf aterlier en bekijken we deze ambacht eens van dichterbij. Daarna volgt een bezoek aan het prachtige paleis van Ubud en een bezoek aan de lokale markt, waar voldoende tijd wordt voorzien om volop de typische Balinese producten te ontdekken. Om af te sluiten, transfer naar het hotel waar er een diner verzorgd zal worden. Overnachting in het schitterend hotel Ubud Sthala a Tribute Portfolio Hotel by Marriott*****.

DAG 4: WOENSDAG 4/10 Ubud (O-M-A)

Na ons ontbijtbuffet zullen we de Tabahan regio, die behoort tot de mooiste van Bali, ontdekken op één van de meest originele manieren: in een vintage cabrio Volkswagen. We bezoeken het Sangeh Monkey bos, een bos dat beroemd is om zijn hordes apen die velen beschouwen als de bewakers van de Pura Bukit Sari-tempel. Dan wordt er door het dorpje Carangsari gereden, een van de historische dorpen op Bali, en wordt er een speciale lunch voorzien in een lokaal huisje. Terugkeer naar het hotel in de namiddag. Diner en overnachting opnieuw in het hotel Ubud Sthala a Tribute Portfolio Hotel by Marriott*****.

DAG 5: DONDERDAG 5/10 Ubud (O-M-A)

Vandaag bezoeken we het dorp Penempahan (Bendesa). Begeleid door een ervaren gids dompelen we ons onder in het dorpsleven. Tijdens de wandeling zullen er enkele activiteiten voorzien worden zoals het maken van de typische ‘geheime’ maskers, het maken van en leren over typische Balinese producten, hout maar ook bot zelf kerven. Geniet van de prachtige omgeving van de tempel, het bamboebos, de rijstvelden en ontdek het irrigatiesysteem “Subak” (UNESCO werelderfgoed). We gaan in het regenwoud op zoek naar wilde groenten voor onze lunch. Geniet met de lokale families van de zelf ‘gevonden’ lunch, een typische Balinese huis-gekookte maaltijd van organisch voedsel en oriëntaalse pikante saus. Diner en overnachting opnieuw in het hotel Ubud Sthala a Tribute Portfolio Hotel by Marriott*****.

Markt

DAG 6: VRIJDAG 6/10 Ubud -Bangli (O-M-A)

Na een welverdiende nachtrust, vertrek naar Bangli. Een eerste stop voorzien we in Kintamani aan de moedertempel Pura Besakih, gelegen op de flank van de berg Agung. Het is een uitgebreid complex met 23 verschillende tempels met de grootste en belangrijkste, Pura Penataran Agung. Hier voorzien we ook voldoende tijd om zalig te baden in de natuurlijke warmwaterbronnen voordat we gaan lunchen in een lokaal restaurant. De aankomst in Bangli is voorzien in de namiddag. Diner en overnachting in hotel, De Umah Bali Eco Tradi Home ***(*). Dit Eco-hotel is een machtig concept en een project dat het dorp Bangli voorziet van werkgelegenheid. U zal merken, dit is niet zomaar een hotel….

DAG 7: ZATERDAG 7/10 Bangli (O-M-A)

Voor het ontbijt wordt een korte doch rustgevende yoga sessie voorzien. Na het ontbijt wandelen we naar de nabijgelegen markt om ingrediënten te kopen voor de kookles. Een lokale chef begeleid ons om deze ingrediënten te verwerken, waarna we onze zelfgekookte maaltijd nuttigen. Ook is er een typisch Balinese activiteit voorzien: het maken van Canang offergaven. Dit zijn kleine gevlochten mandjes van palmbladeren, kokosbladeren en/-of bananenbladeren gevuld met rijst, bloemen, fruit, wijwater en brandend wierrook. Deze worden geplaatst bij huizen, deuropeningen, tempels, op de stoep voor winkels, op kruispunten en eigenlijk op alle plaatsen en dingen die bescherming nodig hebben om zo de goden gunstig te stemmen en kwade geesten op afstand te houden. In de namiddag is er een zuiveringsceremonie in Tirta Sudamala. Na deze relaxerende activiteit wandelen we terug naar het hotel De Umah Bali Eco Tradi Home waar we genieten van een diner met Balinese dans, show en folkore.

DAG 8: ZONDAG 8/10 Bangli – Candidasa (O-M-A)

Vandaag gaan we op ontdekking in het dorp van Bangli. Tijdens een bezoek aan een lagere school vernemen we hoe het Indonesische schoolsysteem in elkaar zit. Daar Bangli in het hart van een rijstplantage ligt is het de uitgelezen plaats om tijdens een wandeling meer op te steken over het zaaien en plukken van de rijst. We beëindigen onze wandeling in de Pura Dalem tempel, gewijd aan de god Shiva. Daarna genieten we, met een prachtig zicht op de rijstvelden, van een Balinese vis-lunch. In de namiddag bezoeken we typische Balinese huisjes, waar we kunnen deelnemen aan een Balinese muziekles ‘Gamelan of Rindik’ een traditionele muziekstijl in Indonesië. Daarna vertrekken we naar Candidasa. We onderbreken onze reis voor een bezoek aan Kerta Ghosa, een historisch gebouw in het centrum van de stad Klungkung. Daarna check-in in het hotel Puri Bagus****. Diner en overnachting in het hotel.

Lunch

DAG 9: MAANDAG 9 10 Candidasa – Nusa Dua (O-M)

Vandaag verkennen we het oostelijke deel van het eiland. We starten onze verkenning met een bezoek aan het oude dorp van Tenganan. Daarna volgt een bezoek aan het waterpaleis van Tirtagangga. Het ligt in een schitterend landschap van diep uitgesneden rijstterrassen en spectaculaire bergtoppen. Het is een mengeling van terrassen, vijvers, struiken, water dat borrelt uit de mond van gebeeldhouwde waterbuffels en nimfen, en een vijver vol flitsende oranje karpers.  Lunch wordt voorzien in een lokaal restaurant voor we vertrekken naar het hotel in Nusa Dua, genaamd Nusa Dua Beach Hotel*****.

Waterpaleis
Zout maken
Tengana kaarten

DAG 10 tot 12: DINSDAG 10/10 tot DONDERDAG 12/10 Nusa Dua (O)

Kom deze 3 dagen tot rust in dit 5-sterren hotel. Dagen om te genieten van de uitgestrekte stranden, van de blauwe zee, van een paradijselijke tuin en van de typische Balinese sfeer die in het hotel heerst. Om ons volledige vrijheid te geven over onze dagindeling reserveerden we hier alleen de overnachting en het ontbijt.

Nusa Dua Beach Hotel
Nusa Dua Beach Hotel

Dag 13: VRIJDAG 13/10 Nusa Dua- Dubai (O)

Deze laatste dag kunnen we nog volop genieten van alles wat deze prachtige locatie te bieden heeft. Omstreeks 21h00 begeven we ons naar de luchthaven voor onze terugvlucht via Dubai.

Dag 14: ZATERDAG 14/10 Dubai -Brussel (O)

In de ochtend nemen we onze aansluitende vlucht vanuit Dubai naar Brussel waar we omstreeks de middag aankomen na een zalig verblijf op het Godeneiland, Bali.

PRIJS

2-persoonskamer € 2549 * per Markantlid, of haar levensgezel.
Eenpersoonskamer € 3069 * per Markantlid, of haar levensgezel.

Toeslag niet-Markantlid: € 150 per persoon

* Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen, toeslagen van de leveranciers, mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging en berekend op een deelname van 20 personen.
Dit reisaanbod vormt een geheel. Elke individuele afwijking van het programma is op kosten van de deelnemer.
De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke toestanden.

DEZE PRIJS OMVAT:

 • Vluchten met Emirates BRU – BALI – BRU
 • 1 overnachting in Nusa Dua Beach Hotel***** op basis van kamer en ontbijtbuffet
 • 3 overnachtingen in hotel Ubud Sthala, a Tribute Portfolio Hotel by Marriot***** op basis van halfpension
 • 2 overnachtingen in hotel De Umah Bali Eco Tradi Home *** te Bangli op basis van halfpension
 • 1 overnachting in hotel Puri Bagus te Candidasa **** op basis van halfpension
 • 4 overnachtingen in Nusa Dua Beach Hotel***** op basis van kamer en ontbijtbuffet
 • Bagagediensten in alle hotels
 • Rondreis in AC autocar met water aan boord
 • Rondreis in volpension met 7 typische lunches onderweg
 • Alle vermelde bezoeken, ingangsgelden en uitstappen
 • Dagexcursie met Vintage VW auto in de Tabahan regio (Ubud)
 • Yoga sessie met traditionele Balinese ceremonie
 • Pick Nick op de rijstvelden
 • Kookles met Balinese kok
 • Folklore show met dans en muziek
 • Btw, huidige taksen (20/08) en Garantiefonds
 • Markantbegeleiding gedurende de volledige reis
 • Markant infoboekje

DEZE PRIJS OMVAT NIET:

 • Dranken bij de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vrijblijvende fooien
 • Inreisvisum aan te kopen bij aankomst 35.00 €
 • Lunches en avondmalen tijdens het strandverblijf in het Nusa Dua Beach Hotel*****
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% op de totale reissom
 • Bijstandsverzekering afzonderlijk: 5 € per dag
 • Annulatieverzekering afzonderlijk: 5,5% op de totale reissom

GOED OM WETEN:

Door onvoorziene omstandigheden kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden, de inhoud van het programma blijft echter behouden;
Vereiste documenten: een internationale reispas, 6 maand nà retour geldig

INSCHRIJVEN

Het inschrijvingsformulier dient ingevuld teruggestuurd te worden naar de Markant begeleidster: Yvette Serneels, Jan Schoonjansstraat 15/103 te 2800 Mechelen of digitaal via markantreis@telenet.be

Na ontvangst van dit inschrijvingsformulier bezorgen we u de nodige info over het verdere verloop van uw inschrijving.

De inschrijver, verklaart bij inschrijving een exemplaar van het programma ontvangen te hebben en verklaart kennis genomen te hebben van de algemene voorwaarden zoals vermeld op www markantreis.be De algemene reisvoorwaarden van de vzw geschillencommissie Reizen hebben voorrang op alle overige hiermee tegenstrijdige voorwaarden.

Dit reisaanbod vormt een geheel. Elke individuele afwijking van het programma is op kosten van de deelnemer.

PRIVACY WETGEVING

Tijdens onze reis naar Bali zullen er sfeerfoto’s genomen worden. Elke deelnemer aan de Markantreis verklaart zich er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor (beeld)verslag, onze nieuwsbrief of op onze website of facebookpagina.  Als vereniging denken we sowieso na dat we geen compromitterende beelden van onze deelnemers publiceren.

Om deelnemers toe te laten onderling vervoersafspraken (bv naar de luchthaven) te maken zal Markant Interregio reis het door u opgegeven e-mailadres en uw woonplaats met de deelnemers delen.

In het kader van de GDPR-regelgeving kan elke deelnemer op elk van deze twee punten terugkomen door dit schriftelijk te melden via markantreis@telenet.be en dan verwijderen we haar/zijn foto’s en/of delen we zijn/haar e-mailadres niet.